Knowledge hub
Blogs
29 mrt. 2024

10 jaar Gladwell : Onze top 10 podcasts!

Om ons 10-jarig jubileum te vieren, hebben we speciaal voor jou onze top 10 meest beluisterde podcast lijst samengesteld uit de serie: Listen to Unlearn. Ga zitten, relax, pak je thee en luister. #BeBetterThanYesterday

#1 Complexity and Large Organizations: Is Simplification Possible?

In deze aflevering bespreken de presentator, Eduardo Alvim en zijn gast Priscilla Maurits, Global Agile Practice Leader bij Philips, hoe complexiteit in grote organisaties kan worden vereenvoudigd door middel van een geĂŻntegreerde, klantgerichte aanpak met diverse teams en iteratieve ontwikkeling.

Priscilla deelt hoe Philips transformeert met initiatieven zoals "Agile 360" om interne capaciteiten op te bouwen en medewerkers op alle niveaus te betrekken.

Belangrijkste boodschap? Begin met de behoeften van de klant en ga dan aan de slag om gepaste oplossingen te vinden.

#2 Agile Mastery and Team Engagement

In deze aflevering bespreken de presentator, Eduardo agile praktijken met Emilie Canty, Release Train Engineer bij iMSA, een Frans verzekeringsbedrijf.

In deze podcast deelt Emilie haar ervaringen met het beheren van een complex platform door een samenwerkingsgerichte aanpak. Het gesprek behandelt het betrekken van Scrum Masters, het efficiënt maken van coachingsbijeenkomsten met visuele tools en workshops, en de evoluerende rol van een Release Train Engineer naar teamautonomie.

De podcast biedt waardevolle inzichten in agile methodologieën, het aanpakken van uitdagingen en het bevorderen van samenwerking binnen agile teams.

#3 Public Sector Agile Insights: Continuous Improvement with an experienced RTE

In deze aflevering verwelkomt presentator, Eduardo Alvim, Gerben, een ervaren Release Train Engineer (RTE), die inzichten deelt in zijn rol in de publieke sector. De belangrijkste focus ligt op continue verbetering, inspectie en aanpassing. In deze podcast benadrukt Gerben het belang van het doorbreken van silo's en het bevorderen van de samenwerking.

Belangrijke boodschap? Geef prioriteit aan het opdoen van ervaring, probeer continue te verbeteren en stap uit je comfortzone.

#4 Pitfalls to avoid while implementing SAFe

In deze aflevering nemen Eduardo, Francesco en Raul je mee in de belangrijkste valkuilen bij het implementeren van SAFe. Een must om naar te luisteren als je van plan bent SAFe in je organisatie te implementeren!

#5 From the Dojo to the Boardroom: Lessons in Agility and Resilience

In deze aflevering verwelkomt, Eduardo, Cyril, een ervaren agile coach en vechtsportbeoefenaar, om de kruising tussen vechtsporten en agile methodologieën te bespreken.

Cyril deelt inzichten over aanpassing, oefening en focus, waarbij hij parallellen trekt tussen de twee disciplines. Ze verkennen thema's van volharding, continue verbetering en de rol van leiderschap bij het bevorderen van vertrouwen binnen teams. Het gesprek biedt waardevolle perspectieven voor professionals die hun behendigheid en veerkracht willen verbeteren.

Belangrijkste boodschap? Combineer agile principes met veerkrachtstrategieën voor effectief leiderschap en continue verbetering in organisaties.

#6 The Story Of Change- How A Big Sale Turned Into A Valuable Life Lesson

Waarom blijft verandering niet plakken in organisaties? Zou jij veranderen als een gewoonte je wordt opgedrongen?

Hier is een verhaal verteld door meneer Anand Murthy Raj over waarom verandering niet blijft plakken. We volgen een verkopen in zijn reis om de beste verkoop van zijn leven te maken, wat zich ontwikkeld tot de meest waardevolle les. Luister om meer te weten te komen, luister om te ontleren!

#7 Empowering Agile Release Trains for Business Impact

In deze aflevering interviewt presentator⁠ Eduardo⁠, ⁠Andrew Sales⁠, een expert in Agile en Chief Methodologist bij ⁠Scaled Agile⁠.

De discussie gaat over de rol van het Agile Release Train (ART) en het belang ervan bij het realiseren van end-to-end flow in het Agile framework. Andy benadrukt een verschuiving in focus van het beoordelen van de behendigheid van individuele teams naar het evalueren van de waardestroom voor klanten.

Belangrijkste boodschap? Stel kritische vragen, maak workflows zichtbaar en sluit de cirkel op verbeteringen om meetbare waarde aan de organisatie te leveren.

#8 What Does It Mean to Be An Agile Coach?

Doe mee met Lina de Meyer en Marina Voropaeva terwijl ze de volgende lastige vragen bespreken: Wat betekent het om een Agile Coach te zijn? Hoe komt men op dit carriĂšrepad terecht? Hoe ziet de toekomst van Agile Coaching eruit? En nog veel meer!

#9 Agile Insights: Navigating the Future with AI as Your Assistant

In deze aflevering interviewt presentator⁠ Eduardo⁠, ⁠Kevin⁠ en ⁠Wolfgang⁠ van ⁠Catworkx⁠ over het kruispunt van Agile en Kunstmatige Intelligentie (AI).

In deze podcast benadrukken ze het belang van AI als assistent voor Agile teams waar het gaat om besluitvorming en het optimaliseren van processen. Het gesprek raakt aan de rol van mensen in besluitvorming, de noodzaak van data om AI-modellen te trainen, en het potentieel van AI in het detecteren van patronen en het geven van aanbevelingen.

Ontgrendel de Toekomst van Agile: Doe met ons mee terwijl we de transformerende synergie verkennen tussen menselijke vindingrijkheid en AI-assistentie, waarbij waardevolle inzichten worden geboden voor het optimaliseren van beslissingen en processen in de dynamische wereld van Agile methodologieën.

#10 Agile Sales : Redefining Success and Collaboration

In deze aflevering wordt de host, ⁠⁠Eduardo⁠⁠, vergezeld door ⁠Tobias Schönhaar⁠ die werkzaam is bij ⁠Gladwell⁠/⁠Highberg⁠ als Business Development Manager.

Ze bespreken de synergie tussen verkoop en agility. Tobias deelt waardevolle inzichten die traditionele verkoopbenaderingen uitdagen. Ze benadrukken de afstemming van aanbestedingspraktijken op agile principes, pleiten voor openheid in samenwerking en benadrukken het belang van het gezamenlijk definiëren van succes.

Het gesprek verkent passie in productmanagement, de noodzaak van nederigheid in teamwork en de impact van culturele verschillen in teams met verschillende achtergronden. Belangrijke leerpunten van de RTE Summit, zoals transparantie en vertrouwen binnen teams, komen aan bod.

Geschreven door Gladwell Academy, We write our own content when trainers and partnering experts don't!