Knowledge Hub

In onze Knowledge Hub vind jij alle trends, tips, kennis en ideeën om voorop te blijven in de Digitale transformaties met Agile en SAFe.

How Scrum increases collaborative efforts in your organization and why that makes your life easier

Everyone knows that collaboration is important in an organization’s success. Today, let's take a look at the benefits of collaboration in the workplace and the role that Scrum plays in this process. No matter how many team members work together, there always needs to be some extent of communications amongst different departments and individuals within an organization. So, that brings the question: why do we need to raise this level of communication? The simple answer is this: the more people in an organization start interacting with one another, the more efficient and innovative the processes will be, the adaptability will increase, and every individual’s involvement will follow suit.

Waarom Scrum Masters PSM-II training zouden moeten overwegen

Wanneer je een Scrum Master rol ambieert, is de enige vorm van certificering op je cv een must. Scrum.org biedt het veelgeprezen PSM leertraject om Scrum Masters te ondersteunen bij het professionaliseren van hun vaardigheden. Roland Flemm is een Scrum Trainer bij Gladwell Academy en Scrum.org en heeft honderden Scrum Masters opgeleid in de afgelopen jaren. Nieuwkomers beginnen hun carrière met een PSM-I klas om inzicht te krijgen in Professional Scrum en de essentie van de rol van de Scrum Master. Toch aarzelen veel Scrum Masters om deel te nemen aan een PSM-II training. Mogelijk komt dat omdat het voor velen onduidelijk is wat de PSM-II training te bieden heeft. Wellicht helpt dit artikel.

Is SAFe goed te implementeren binnen mijn organisatie?

SAFe kent een zeer uitgebreid pakket aan informatie, tools en handvatten. Op het moment een organisatie met een SAFe implementatie start is het belangrijk kleine stappen te nemen. Door klein te beginnen zorg je voor een geleidelijke en behapbare overgang. Als je de juiste mensen in huis hebt dan valt SAFe goed te implementeren.

Is mijn organisatie te groot voor Agile werken?

Als we spreken over Agile werken voor grote organisaties dan heet dit het schalen van Agile. Er zijn verschillende frameworks die handvaten geven voor het schalen van Agile. Een bekend en veelgebruikt framework is het Scaled Agile Framework (SAFe).

Is het opleiden van een Agile coach relevant voor mijn organisatie?

Het opleiden van eigen mensen kent zijn kracht in de kennis over de organisatie. Je interne mensen kennen de organisatie het beste. Door hen tevens op te leiden als sterke coaches borg je de kennis van je mensen doordat ze deze zelf kunnen vertalen naar hun collega’.

Is een PI event binnen SAFe de oplossing voor de haalbaarheid?

Tijdens het PI planning event maken de teams een planning voor invulling van een periode van 5 sprints. Aangezien dit een samenwerking is van alle spelers voor oplevering van het werk wordt daarbij gelijk gekeken naar eventuele risico’s en afhankelijkheden. Zo kijk je vooraf naar een realistische planning en de benodigde faciliteiten om dit op te leveren.

Is Agile nuttig voor mijn team of organisatie?

Het is afhankelijk van de organisatie en fase waar het bedrijf in zit of een Agile denkwijze nuttig is. Iedereen die als individu of team open staat om te innoveren kan meerwaarde halen uit de Agile manier van werken.

Is Agile niet te ingewikkeld voor mijn team?

Agile is een gedachtegoed met een veelvoud aan ideeën over de manier waarop we met elkaar samenwerken. Iedereen kan hier elementen van meenemen en toepassen in hun werk. De uiting hiervan zal voor ieder team en ieder individu weer anders zijn.

Hoe ziet een PI planning eruit?

Een Program Increment planning is het moment waarop alle teams die enige vorm van overlap hebben in hun werkzaamheden met elkaar uitzoeken hoe ze de komende paar maanden het beste kunnen inrichten. Ze maken hier een globale planning van hun op te leveren werk en proberen dit zo realistisch mogelijk in te schatten.

Hoe overtuig je de organisatie van de voordelen van Agile?

De kracht van een Agile implementatie ligt erin klein te beginnen. Je kan kleine stappen zetten ter bevordering van de Agile way of working / SAFe, bijvoorbeeld te beginnen met Scrum team en 1 trein. De successen die je hieruit boekt deel je met de bredere organisatie en zo neem je mensen mee in de transformatie.

Hoe krijg ik mijn organisatie zo ver om Agile te implementeren?

Om een Agile transformatie te kunnen leiden helpt het een of meerdere SAFe program consultant (SPC) binnen te hebben die de transitie kunnen begeleiden. Zij hebben de theoretische achtergrond en kennis in huis om de Agile transformatie tot een hoger niveau te brengen.

Hoe houd je een organisatie agile?

Dit is een zeer goede vraag. Ten eerste veronderstelt men vaak dat Agile werken een lineaire beweging is van “niet zo Agile” naar “meer Agile”.
Toon volgende 12
van 45 resultaten.