Gecertificeerde trainer

Romy Triepels

Romy Triepels is trainer bij Gladwell Academy.

Hallo, ik ben Romy Triepels. Ik woon in Groningen samen met mijn man Mark en zoontje Yaniek. Naast mijn werk als freelance CliftonStrengths coach, trainer en adviseur voor Talentize geef ik moderne danslessen in Groningen. Na het afronden van mijn master in de arbeids- en organisatiepsychologie, kwam ik in aanraking met het CliftonStrengths Assessment en de bijbehorende mindset. Deze mindset, kijken naar wat er van nature aanwezig is in de mens en hierop voortbouwen, sprak me enorm aan. Ik zag meteen allerlei mogelijkheden voor het inzetten van deze tool en heb destijds twee bedrijfsplannen geschreven voor de implementatie in het onderwijs en snel groeiende start-ups. Hiermee kon ik bij W3-GROW als Strengths coach en trainer aan de slag.

Gedurende de zes jaar dat ik hier werkte heb ik meer dan duizenden individuen op alle niveaus van de organisatie op basis van talent gecoacht en getraind. Ook was ik betrokken bij het ontwerp en de implementatie van vele op CliftonStrengths gebaseerde programma's voor bedrijven in de hospitality, IT, techniek, onderwijs, zorg en non-profit, in binnen- en buitenland. Het was heel mooi om te zien en ervaren hoe groot de impact is van talent-gebaseerd werken op de prestaties en betrokkenheid van teams en individuen. Die snelle groei en ontwikkeling heb ik zelf ook ervaren. Na de eerste drie maanden bij W3-GROW was ik als 25-jarige al internationaal aan het coachen en trainen. Dat had ik me nooit kunnen voorstellen!

Toen wij in 2017 vanuit W3-GROW voor Gladwell een aantal Strengths workshops hebben gefaciliteerd, zagen we hoe mooi deze tool aansluit en ondersteunend is voor het uitdragen van de Agile Mindset.

Tijdens de Post HBO Agile Coach opleiding ondersteun ik de Agile Coaches dan ook in het ontdekken, ontwikkelen en versterken van hun unieke talenten, zodat zij de rol van Agile Coach kunnen vervullen op een manier die hun van nature ligt. Deze ontspanning is van groot belang in het dynamische werkveld waarin je als Agile Coach terecht komt. We werken aan jouw Personal Agility en ook hoe je dit kunt aanspreken en laten groeien in anderen. Ik geloof dat veerkrachtige mensen, wendbare organisaties maken. Leading by example! Tijdens de Agile Coach opleiding faciliteer ik drie dagen waarin deze CliftonStrengths Mindset als een rode draad terug komt:

- Wie ben ik als coach?
- Observatie en interpretatie
- Tools en interventies