Gecertificeerde trainer

Stephan Vlieland

Stephan Vlieland is een trainer bij Gladwell Academy.

Stephan is een oplossingsgericht consultant met meer dan zeventien jaar ervaring in software ontwikkeling. Gedurende zijn carriere heeft hij bijna elke rol weten te vervullen op ontwikkelingsgebied. Als coach en consultant heeft hij meer dan vijftig product teams and respectievelijk leiderschap mogen begeleiden, vaak in internationale context.

Als externe consultant heeft Stephan het voorrecht gehad om grotere Nederlandse corporates the mogen begeleiden en helpen op Agile transformaties, welke alle niveaus raakten (individu, team, afdeling, organisatie). Geschoold in een grote varieties aan coaching stijlen, begeleidt en coacht Stephan verandering met een holistische aanpak. De voorkeur gevend aan de ‘provocatief coachende’ stijl, boekt hij succes met verandering op systemisch vlak, organisatorisch ecosysteem met daarna grote nadruk op menselijk gedrag en handelen. Als Scrum.org trainer geeft Stephan de PSM-I en de PSK-I training. Zijn specialisatie ligt daarbij in onderwerpen als Scrum Mastery, Teamdynamica en Productontwikkeling. Als geaccrediteerd oplossingsgericht coach is hij gelieerd met de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps Coaches).

Wanneer Stephan niet op doordeweekse dagen teams aan het coachen is, doet hij precies dat in het weekend; als trotse bezitter van het ‘Jeugd Voetbal Trainer Coach’ (JVTC) diploma van de KNVB, coacht en traint Stephan het voetbal team van zijn oudste zoon.