Opleiding Digitale Transformatie voor de Overheid

Data, Security & Privacy
training
Welke kansen bieden data, artificial intelligence en robots om een ​​concurrentievoordeel te behouden in onze huidige digitale wereld? En hoe zet je deze tools verantwoord in?
Slagingspercentage
85%
Deelnemersbeoordeling

Weet u niet zeker of deze training bij u past?

Onze training advisieur helpt je graag verder.

Digitalisering is door alle technologische ontwikkelingen niet meer weg te denken: iedere organisatie moet zich afvragen wat de mogelijkheden zijn die data, artificial intelligence en robots bieden om relevant te blijven in onze huidige samenleving. Maar hoe doe je dit verantwoord? Deze training is speciaal ontworpen voor zowel overheidsorganisaties als organisaties die samenwerken met de overheid om op een gecontroleerde manier de digitaliseringskansen te spotten en de digitaliseringsslag succesvol door te voeren.

Tijdens deze training zullen verschillende aspecten aan bod komen, te beginnen met wat digitale transformatie is en inspirerende voorbeelden binnen de overheid zijn. Daarnaast op welke manier de mogelijkheid voor digitale innovaties te herkennen zijn en hoe dit de dienstverlening binnen de organisatie verbeterd om meer publieke waarde te realiseren. Vervolgens zal ook ingegaan worden op het enthousiasmeren van de mensen binnen de organisatie om een digitaliseringsproject te starten en succesvol te voltooien.

De training is als volgt gestructureerd:

Wat is digitalisering, wat zijn trends en ontwikkelingen: aan de hand van concrete voorbeelden ontstaat een helder beeld van de kansen en mogelijkheden en een duidelijk inzicht in de belangrijkste digitale innovaties. Wat valt er allemaal onder digitalisering? Aan de hand van inspirerende voorbeelden zal dit besproken worden, evenals welke technologieën ons werk gaan veranderen. Denk hierbij aan:

  • Algoritmes

  • Artificial Intelligence: spraak naar data, textmining, spraakbesturing..

  • Robotic process automation

  • Blockchain

Hoe wordt een digitale transformatie bestuurd: Basis hiervoor is het trajectverloop van idee naar realisatie. Om vervolgens te kijken hoe een ‘innovatietrechter’ wordt ingericht en hoe het succesvol verloop van een traject gegarandeerd kan worden. Er komen checklists en key indicators aan de orde om meetpunten in te stellen om het succes van het digitaliseringsproject te garanderen. Praktijkvoorbeelden passeren de revue, zowel succesvolle als minder succesvolle om dieper inzicht te krijgen in veel gemaakte fouten en hoe deze te voorkomen. Tot slot zal er een case-study aan de orde komen, ter inspiratie en om directe toepassing te geven aan het inzetten van een digitaliseringsproject. Hieruit komen concrete handvatten om zelf projecten te starten en op te schalen. Nuttige instrumenten en best practices om de organisatie in beweging te krijgen, o.a. door design thinking, data canvas, etc.

Programma's
Filter 0 resultaten
Locatie
Taal
Aanwezigheid
Geen resulaten gevonden, wis filters om alle resultaten te tonen