Agile for Finance and Control (AFC)

Gladwell Academy
training
De tweedaagse training Agile for Finance en Control is bedoeld om financiรซle analisten te helpen & te ondersteunen in hun bijdrage aan een Agile organisatie.
Slagingspercentage
92%
Deelnemersbeoordeling

Weet u niet zeker of deze training bij u past?

Onze training advisieur helpt je graag verder.

Introductie

De tweedaagse Agile for Finance & Control training is ontworpen om alle belanghebbenden in het Finance & Control team en het portfolio investeringsproces te ondersteunen in hun bijdrage aan een wendbare organisatie.

De tweedaagse Agile for Finance & Control training geeft jou de handvaten die je nodig hebt om effectief te zijn binnen of ondersteunend aan de Finance en/of Controlling organisatie opererend in een Agile of hybride Agile omgeving.

Zelf-organiserend vermogen betekent: zelf bedenken wat je volgende stap moet zijn. Weten waarรณm, en daarom ook: wat nu. Onze trainers vertellen nooit enkel โ€˜hoe het moetโ€™, maar brengen altijd ook de gedachte erachter over.

Leerdoelen

De Agile for Finance & Control training is gericht op het creรซren van een synergie tussen het financieel strategisch planningsproces, de controlerende functie van finance, en het als risicovol bevonden innovatieproces. De lessen gaan dieper in op hoe het juiste gebruik van budgettering- en management reporting processen, innovatie in de organisatie op een krachtige manier mogelijk maakt.

Het hoofddoel van de training is de complexiteit en innovatie uit te buiten door adequaat financieel management. Van deelnemers wordt enige mate van kennis van de Agile werkwijze verwacht*. In deze training leren zij in korte tijd over onderwerpen die onmisbaar zijn voor het bereiken van optimale wendbaarheid.

Onze trainers hebben zowel theoretische als praktische ervaring. Zij opereren dagelijks actief in het veld via hun adviesopdrachten. Dit geeft hen inzicht in de uitdagingen die zich voordoen op het snijvlak van financiรซle planning en controle en Agile werkwijzen. Door middel van verschillende oefeningen en best practices krijg je de nodige tools aangereikt om direct impact te hebben in jouw organisatie.

Certificering

Inhoud

Programma

De trainingsdagen starten om 9.00 en eindigen rond 17.00 uur. Inclusief pauze en lunch.

Dag 1:

Module 1: Waarom veranderen?
Waarom is het nodig om als organisatie de werkprocessen aan te passen aan de Agile manier van werken. De noodzaakvan wendbaarheid, het zo snel mogelijk leveren van waarde voor de klant, uitgelegd. En waarom het vast blijven houden aan een โ€˜hybrideโ€™ manier van sturing zijn eigen risicoโ€™s kent.

Module 2: Budget alloceren in snel veranderende omgevingen
In een snel veranderende omgeving is het lasting te opereren zonder plannen aan te passen. Waar kennen we investeringenaan toe? En wat betekent dit voor het budgetteringsproces?

Dag 2:

Module 3: Benefit tracking
In een wereld van continue innovatie is veel onzekerheid, dit geldt ook voor de producten die in ontwikkeling zijn. Hoe bepaal je de waarde van de producten die in ontwikkeling zijn en hoe bepaal je in een vroeg stadium of ze succesvol zijn?

Module 4: Internal reporting
Hoe leg je de behaalde resultaten vast? Wat zijn gangbare elementen van een dashboard voor de Agile organisatie? En welke mogelijkheden bieden de Agile planningtools voor de organisatie?

Module 5: Making a start
In deze snel veranderende omgeving is er geen tijd te verliezen. Handvatten om een begin te maken met een nieuweaanpak en de zojuist geleerde zaken zo snel mogelijk in praktijk te brengen.

Het programma bestaat uit twee actieve dagen, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van praktische voorbeelden uit onze praktijk. Daarnaast is er veel ruimte om de gedeelde inzichten te vertalen naar jouw eigen context.

Doelgroep

Doelgroep

Deze training is onder meer bedoeld voor:

  • Business controllers, financial controllers en andere belanghebbenden in of ondersteunend aan het Finance & Control team en het portfolio investeringsproces
  • Werkzaam in een organisatie met een significant deel van de organisatie werkend volgens de principes van Agile
  • Om een optimale leerervaring na te streven zal gekeken worden naar de mate waarin de deelnemer al bekend is met het Agile gedachtegoed. Desgewenst kan een voorstudie pakket worden aangeboden.

Inschrijven

Programma's
Filter 0 resultaten
Locatie
Taal
Aanwezigheid
Geen resulaten gevonden, wis filters om alle resultaten te tonen