Agile Software Engineering (ASE)

Scaled Agile
training
Door de ontwikkeling van Lean-Agile principes heeft software engineering een grote sprong gemaakt. Met de Agile Software Engineering (ASE) training verbeter je de snelheid en kwaliteit van jouw organisatie met software-gebaseerde oplossingen.
Slagingspercentage
93%
Deelnemersbeoordeling

Weet u niet zeker of deze training bij u past?

Onze training advisieur helpt je graag verder.

De training

Tijdens de driedaagse SAFe Agile Software Engineering (ASE) training leer je de vaardigheden en methodes die organisaties sneller en voorspelbaarder maken รฉn een hogere kwaliteit opleveren. Je leert de principes van Lean-Agile te combineren met geavanceerde software-ontwikkelmethoden.

We gaan we o.a. dieper in op:

 • Continuous Flow of Value Delivery

 • Mogelijk maken built-in quality (met XP, BDD, TDD)

 • Toepassen van Stories in een SAFe Continuous Delivery Pipeline

 • Kwaliteit in code en ontwerpen omzetten (Abstraction, Encapsulation, Intentional programming, SOLID, Design patterns)

 • Software Engineering in verhouding tot Intentional Architecture en DevOps


Onze SAFe Agile Software Engineering opleidingen worden gegeven door een of twee SPCโ€™s (SAFe Program Consultants) of zelfs SPCTโ€™s (SAFe Program Consultant Trainers). Deze inspirerende trainers zijn consultants die werkzaam zijn in het vakgebied en uitgebreide SAFe ervaring hebben met het geven van opleidingen en het implementeren van SAFe in grote organisaties.

Voor wie?

Heb je een achtergrond in engineering, development, managing development of quality insurance: dan is deze training echt iets voor jou. De opleiding is namelijk bedoeld voor de technische leden van een Agile team. Maar ook voor deelnemers met een minder technische kennis - o.a. Product Owners, Team Coaches, managers - kan het zinvol zijn om een beter begrip te hebben van het ontwikkelproces.

Veel voorkomende deelnemers aan de opleiding zijn o.a. Development managers / Leads, Engineering managers, UI/UX Developers en Infrastructure & System architects.

Certificaat

ASE examen & certificaat

De SAFe Agile Software Engineering (ASE) training is een training van drie dagen (8.30 uur - 17.30 uur, inclusief lunch), gegeven door รฉรฉn of meerdere SAFe Practice Consultant Trainers (SPCTโ€™s). Al onze consultants zijn zelf in het vakgebied werkzaam en hebben veel ervaring met het implementeren van SAFe binnen grote organisaties.

Na de training en het behalen van het examen, ben je een gecertificeerd SAFe Agile Software Engineer. Je ontvangt:


 • Officieel SAFeยฎ Agile Software Engineer (ASE) certificaat

 • Digitale badge van het certificaat (om online te delen)

 • Eenjarig gecertificeerd lidmaatschap als SAFe Agile Software Engineer, waarmee je toegang hebt tot de SAFe ASE Community of Practice

 • Toegang tot een groot aanbod van leermiddelen ter ondersteuning van gecertificeerde professionals tijdens het SAFe traject


Examen

 • Naam van het examen โ€“ SAFe Agile Software Engineer examen
 • Examenformat โ€“ Multiple choice, Multiple select
 • Examenvorm โ€“ Web-based (single-browser), gesloten boek, zonder hulp, getimed.
 • Toegang tot het examen โ€“ Kandidaten krijgen toegang tot het examen op het SAFe Community Platform na afronding van de SAFe Agile Software Engineering opleiding.
 • Examenduur โ€“ Zodra het examen is begonnen heeft de kandidaat 120 minuten (2 uur) om het examen te maken.
 • Aantal vragen โ€“ 60. Sommige vragen leveren meer punten op dan anderen. Voorbeeld: Een vraag waarin je 3 van de 4 gegeven opties moet selecteren kan meer punten opleveren dan een juist/onjuist-vraag.
 • Benodigde score โ€“ 45 van de 60 vragen (75% goed)
 • Taal โ€“ Engels
 • Kosten โ€“ De kosten voor de eerste poging zijn bij de opleiding inbegrepen, als het examen wordt gedaan binnen 30 dagen na afronding van de opleiding. Het volledige examen dient te zijn voltooid vรณรณr middernacht van de laatste dag. Herkansingen kosten $50 per keer.
 • Herkansingsbeleid โ€“ De tweede poging kan onmiddellijk na de eerste poging worden gedaan. Een derde poging kan na een wachttijd van 10 dagen. De vierde poging kan na een wachttijd van 30 dagen. Voor vragen over het herkansingsbeleid, neem contact op met support@scaledagile.com.

Na afronding van het examen wordt je profiel, als je geslaagd bent, automatisch geรผpdatet. Hierover ontvang je bericht van de Scaled Agile Academy. Vervolgens heb je toegang tot de besloten online community en kun je je profiel openbaar maken binnen de Scaled Agile gemeenschap. Tot die tijd heb alleen jij het recht om je certificaat in te zien.

Vereisten

Uiteraard is iedereen die meer over Agile Software Engineering wilt weten welkom. Wil je ook het examen succesvol behalen, dan adviseren we dat je:

 • Een achtergrond hebt in engineering, development, managing development of quality assurance

 • Kennis hebt van SAFe for Teams

Professional Ontwikkelingseenheden (PDUโ€™s) en Scrum-opleidingsonderdelen (SEUโ€™s)

Wanneer je aan deze opleiding hebt deelgenomen, kun je in aanmerking komen voor de aanvraag van 20 PDUโ€™s voor het voortgezet onderwijs bij het Project Management Institute (PMI) voor PMP-, PgMP- en PMI-ACP-certificaten.

Je kunt mogelijk ook in aanmerking komen voor de aanvraag van SEUโ€™s onder de categorie C om je CSP te verdienen of te verlengen via Scrum Alliance.

Inschrijven

Programma's
Filter 0 resultaten
Locatie
Taal
Aanwezigheid
Geen resulaten gevonden, wis filters om alle resultaten te tonen