SAFe Advanced Scrum Master (SASM)

Scaled Agile
training
Als Scrum Master in een SAFe organisatie is jouw rol van essentieel belang. Je werk gaat verder dan alleen het teamniveau, en omvat in plaats daarvan de hele organisatie. Nu is het tijd voor de volgende stap vooropgaan in het faciliteren van organisatie-breed succes. Als SAFe Advanced Scrum Master ben je in staat de teamprestaties in jouw organisatie als geen ander te helpen verbeteren, en om iedere mogelijke tegenbeweging aan te pakken.
Slagingspercentage
95%
Deelnemersbeoordeling

Weet u niet zeker of deze training bij u past?

Onze training advisieur helpt je graag verder.

Introductie

De volgende stap in de reis van de Scrum Master

Als Scrum Master in een SAFe organisatie is jouw rol van essentieel belang. Je werk gaat verder dan alleen het teamniveau, en omvat in plaats daarvan de hele organisatie. Nu is het tijd voor de volgende stap vooropgaan in het faciliteren van organisatie-breed succes. Als SAFe Advanced Scrum Master ben je in staat de teamprestaties in jouw organisatie als geen ander te helpen verbeteren, en om iedere mogelijke tegenbeweging aan te pakken.

Deze tweedaagse SAFe Advanced Scrum Master training bereidt jou, een praktiserende Scrum master, voor op je leidende rol in het faciliteren van succes voor je Agile team, je programma en je organisatie in een Scaled Agile Framework (SAFe) implementatie.

Het trainingsprogramma gaat in op het faciliteren van cross-team interacties die progamma-uitvoering en continue verbetering ondersteunen. Het verbetert je kennis van het Scrum-paradigma met een introductie op scalable engineering en DevOps praktijken en de toepassing van Kanban om de value stream te faciliteren. Je leert ook interactie met architecten, productmanagement en andere belangrijke stakeholders te ondersteunen in de bredere programma- en ondernemingscontext.

Het SAFe Advanced Scrum Master trainingsprogramma geeft je de praktische tools die je nodig hebt om hoogwaardige teams op te zetten en onderzoekt praktische manieren om om te gaan met Agile en Scrum tegenbewegingen in de onderneming. Nadat je het SAFe Advanced Scrum Master examen hebt gehaald, ben je gecertificeerd SAFe Advanced Scrum Master (SASM).

De trainster bracht de onderwerpen goed en gebruikte veel voorbeelden die aanspraken. Het was veel informatie die goed aansluit bij kennisvraag die ik had.

Onze SAFe Advanced Scrum Master trainingen worden gegeven door een of twee SPC’s (SAFe Program Consultants) of SPCT’s (SAFe Program Consultant Trainers). Deze inspirerende trainers zijn consultants die werkzaam zijn in het vakgebied en uitgebreide SAFe ervaring hebben met het geven van trainingen en het implementeren van SAFe in grote organisaties.

Leerdoelen

Tijdens deze tweedaagse training leer je hoe je:

 • SAFe principes toepast bij het faciliteren, bevorderen en coachen in een multi-team omgeving
 • Een hoogwaardig team opzet en continue verbetering stimuleert op schaal
 • Omgaat met Agile en Scrum anti-patterns
 • De invoering van engineering practices, DevOps en Agile architectuur ondersteunt
 • Kanban eXtreme Programming (XP) frameworks toepast om flow te optimaliseren en het werk van het team te verbeteren
 • De programmaplanning, uitvoering en oplevering van end-to-end systeemwaarde faciliteert
 • Leren ondersteunt door deel te nemen aan Communities of Practice en innovatiecycli

Certificatie

SASM Examen & Certificatie

Wanneer je het SAFe Advanced Scrum Master examen hebt gehaald ontvang je een SAFe Advanced Scrum Master certificaat, met een digitale badge waarmee je je prestatie online kunt delen. Je krijgt eveneens een eenjarig gecertificeerd lidmaatschap als SAFe Advanced Scrum Master, waarmee je toegang hebt tot de SASM Community of Practice.

Je krijgt daarnaast een SAFe Advanced Scrum Master certificeringshandleiding met SASM-certificeringsmerken en toegang tot een scala aan leermiddelen ter ondersteuning van gecertificeerde professionals tijdens hun SAFe traject.

Niet geslaagd? Probeer het opnieuw! Iedere nieuwe poging kost een vast bedrag.

Inhoud

Programma


De SAFe Advanced Scrum Master training is een tweedaags trainingsprogramma. De opleidingsdagen starten om 9:00 en eindigen om 17:00. Dit is inclusief een gratis lunch en een pauze in de middag.

Onderwerpen

Tijdens het programma behandelen we de volgende onderwerpen:

 • De rol van Scrum Master in de SAFe onderneming ontdekken
 • SAFe Principes toepassen: Het perspectief van de Scrum Master
 • Agile en Scrum tegenbewegingen onderzoeken
 • Programma-uitvoering faciliteren
 • Flow verbeteren met Kanban en XP
 • Hoogwaardige teams opzetten
 • Programmaprestaties verbeteren met Inspect en Adapt


Vereisten

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de SAFe Advanced Scrum Master Course, onafhankelijk van rol of ervaring.

Ben je van plan het SAFe® Advanced Scrum Master (SASM) te doen, raden we aan om een van de volgende certificaten te hebben:

 • SAFe® Scrum Master (SSM) certificaat;
 • Certified Scrum Master (CSM) certificaat;
 • Professional Scrum Master (PSM) certificaat.

Examen

 • Naam van het examen – SAFe Advanced Scrum Master examen
 • Examenformat – Multiple choice, Multiple select
 • Examenvorm – Web-based (single-browser), gesloten boek, zonder hulp, getimed.
 • Toegang tot het examen – Kandidaten krijgen toegang tot het examen op het SAFe Community Platform na afronding van de SAFe Advanced Scrum Master training.
 • Examenduur – Zodra het examen is begonnen heeft de kandidaat 120 minuten (2 uur) om het examen te maken.
 • Aantal vragen – 60. Sommige vragen leveren meer punten op dan anderen. Voorbeeld: Een vraag waarin je 3 van de 4 gegeven opties moet selecteren kan meer punten opleveren dan een juist/onjuist-vraag.
 • Benodigde score – 42 van de 60 (70% goed)
 • Taal – Engels
 • Kosten – De kosten voor de eerste poging zijn bij de training inbegrepen, als het examen wordt gedaan binnen 30 dagen na afronding van de training. Het volledige examen dient te zijn voltooid vóór middernacht van de laatste dag. Iedere herkansingspoging kost een vast bedrag.
 • Herkansingsbeleid – De tweede poging kan onmiddellijk na de eerste poging worden gedaan. Een derde poging kan na een wachttijd van 10 dagen. De vierde poging kan na een wachttijd van 30 dagen. Voor vragen over het herkansingsbeleid, neem contact op met support@scaledagile.com. Voor wat inzicht in het examen kun je alvast wat voorbeeldvragen bekijken.

Na afronding van het examen wordt je profiel, als je geslaagd bent, automatisch geüpdatet. Hierover ontvang je bericht van de Scaled Agile Academy. Vervolgens heb je toegang tot de besloten online community en kun je je profiel openbaar maken binnen de Scaled Agile gemeenschap. Tot die tijd heb alleen jij het recht om je certificaat in te zien.

Professional Ontwikkelingseenheden (PDU’s) en Scrum-opleidingsonderdelen (SEU’s)

Wanneer je aan deze training hebt deelgenomen, kun je in aanmerking komen voor de aanvraag van 15 PDU’s voor het voortgezet onderwijs bij het Project Management Institute (PMI) voor PMP- en PMI-ACP-certificaten.

Je kunt mogelijk ook in aanmerking komen voor de aanvraag van SEU’s onder de categorie C om je CSP te verdienen of te verlengen via Scrum Alliance.

Doelgroep

Doelgroep

Jouw organisatie heeft de voordelen van Scrum teams al een tijd geleden omarmd en is een SAFe onderneming geworden. Met de SAFe Advanced Scrum Master training kunnen praktiserende Scrum Masters hun kennis van Scrum uitbreiden met bruikbare tips voor het opzetten van hoogwaardige tools en praktische manieren om met Agile en Scrum tegenbewegingen om te gaan in de organisatie.

Na afronding van deze training, ben je als gecertificeerd Advanced Scrum Master in staat om jouw organisatie naar het volgende level van Scrum te leiden.

Deelnemers aan de training zijn vaak:

 • Bestaande Scrum Masters
 • Teamleiders, projectmanagers en anderen die de rol van Agile team facilitator op zich hebben genomen in een SAFe onderneming of Agile context.
 • Engineering en ontwikkelingsmanagers die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van Agile en voor het coachen van teams en teams van teams.
 • Agile coaches
 • Agile programmamanagers en toekomstige Release Train Engineers

Inschrijven

Programma's
Filter 2 resultaten
Locatie
Taal
Aanwezigheid
24 mei

SAFe Advanced Scrum Master (SASM) - Virtual

€ 1.595
Virtual training - each day 09:00 - 17:00 CEST
Scaled Agile
English
Virtual Course EU
Virtual training - each day 09:00 - 17:00 CEST
€ 1.595
English
Virtual Course EU
Show more
20 nov.

SAFe Advanced Scrum Master (SASM) - Virtual

€ 1.595
Virtual training - each day 09:00 - 17:00 CET
Scaled Agile
English
Virtual Course EU
Virtual training - each day 09:00 - 17:00 CET
€ 1.595
English
Virtual Course EU
Show more