Ontwikkel jezelf verder bij Gladwell Academy met subsidie van het STAP-budget

De subsidieregeling STAP-budget is een regeling van de Nederlandse overheid waarmee werkenden en werkzoekenden €1.000 (inclusief btw) per jaar kunnen krijgen voor het volgen van opleidingen, trainingen of cursussen.

Bij Gladwell Academy kun jij de training volgen die jij wilt en daarbij een studietoelage krijgen van €1.000 Het eerstvolgende inschrijfmoment vindt plaats op 1 mei 2023. Op deze pagina lees je alles over hoe het STAP-budget werkt.

STAP aanvragen, hoe werkt dit?

1. Kies welke training jij wilt volgen

Bekijk ons trainingsaanbod en kies een training of opleiding waarvoor jij je STAP-budget wilt inzetten. Wil je overleggen wat het beste bij je past? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek in met onze opleidingsadviseurs!

2. Reserveer je plek via onze website

Nadat je een training en startdatum hebt gekozen, kun je je hier aanmelden voor het STAP-budget. Wij gaan met deze gegevens aan de slag voor je STAP-aanmeldingsbewijs. We zullen het STAP-aanmeldingsbewijs binnen 5 werkdagen toesturen.

3. Ontvang je STAP-registratiebewijs

Je vooraanmelding is gelukt! Je ontvangt van ons een mail met het STAP-registratiebewijs en de vervolgstappen.
We sturen je een herinnering op de dag voordat het tijdvak begint. Wat kun je zelf alvast doen?

 • Zet een wekker in je telefoon voor 1 mei 2023.
 • Check of je kunt inloggen met je DigiD.

Geen mail ontvangen? Check je spam-folder.

4. Maak je aanvraag officieel

Zodra de aanvraagperiode begint, dien je je aanvraag samen met het STAP registratiebewijs in via het STAP-portaal van UWV. Om in te loggen op het portaal is een DigiD nodig.

Kom je er niet uit? Neem (telefonisch) contact met ons op en we helpen je graag!

5. Ontvang je antwoord!

Vanuit het UWV wordt je geïnformeerd over de twee volgende mogelijkheden:

 • Je inschrijving is goedgekeurd. 
 Wanneer UWV je aanvraag heeft goedgekeurd, ontvang je van ons een definitieve bevestiging en kun jij je alvast voorbereiden voor je training. Heb je je ingeschreven voor een training of opleiding die meer dan €1.000,- kost? Dan ontvang je van ons nog een factuur voor het restbedrag.
 • Helaas, je inschrijving is afgekeurd
  Niet iedere aanvraag wordt door UWV goedgekeurd. Natuurlijk ben je alsnog van harte welkom om de training te komen volgen. Denk er even rustig over na, we nemen later nog contact met je op om een definitieve keuze te maken. Daarnaast kun je je bij het volgende inschrijfmoment nogmaals aanmelden en het weer proberen!

Wees er snel bij: vraag nu je STAP-budget aan via Gladwell Academy.

Meest gestelde vragen over het STAP-budget

Voor welke opleiding, training of cursus kan ik STAP-budget aanvragen?

Je vindt alle opleidingen, trainingen en cursussen in het STAP-scholingsregister. Staat de opleiding, training of cursus die je wilt volgen in het register? Schrijf je dan in via de site van de opleider. Na de inschrijving, ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om het STAP-budget aan te kunnen vragen. Geen aanmeldingsbewijs ontvangen? Neem dan contact op met Gladwell Academy.

Wat als de opleiding, training of cursus duurder is dan €1.000?

Ook als de opleiding, training of cursus duurder is dan €1.000 kun je hiervoor (indien deze is opgenomen in het STAP-scholingsregister) gebruikmaken van het STAP-budget. Het restbedrag is dan voor jou eigen rekening of mag je door een andere persoon laten betalen. Als je werkgever (of een andere partij) wilt bijdragen, dan moet je dat zelf afhandelen met die persoon/partij en de opleider.

Let wel op: alle prijzen op onze website zijn exclusief BTW. Er komt nog 21% BTW bovenop de getoonde prijzen

Wie kan het STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget is voor iedereen beschikbaar. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, ZZP’er of ondernemer bent, of momenteel geen werk hebt. Zolang je maar een aantoonbare band hebt met de Nederlandse arbeidsmarkt.

Je kunt het STAP-budget aanvragen als:

 • je achttien jaar of ouder bent
 • je geen studiefinanciering (DUO) of AOW ontvangt;
 • jij (of je partner) de Nederlandse nationaliteit hebt of een andere nationaliteit van een land binnen de Europese Unie;
 • je volksverzekerd bent. Dit ben je als je in de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland hebt gewoond, gewerkt of een uitkering hebt ontvangen.

Ben je tussen de 18 en 30 jaar?
Tot 30 jaar kun je geen STAP-budget aanvragen voor een door het ministerie van OCW erkende voltijdopleiding (zoals een voltijd bacheloropleiding of een voltijd bol-opleiding in het mbo). Dit om samengaan met studiefinanciering te voorkomen. Andere STAP-opleidingen kun je tussen 18 en 30 jaar wel doen met STAP-budget.

Wat gebeurt er met mijn boeking als ik het STAP-budget niet toegekend krijg?

Je zit in principe nergens aan vast. Als je aanvraag niet wordt goedgekeurd, kun je in een later inschrijfmoment opnieuw proberen om STAP-budget aan te vragen. Je kunt ook afzien van het volgen van de opleiding, training of cursus.

Hoe vaak kan ik STAP-budget aanvragen?

Je kunt het STAP-budget meerdere keren aanvragen, maar je kunt de subsidie slechts één keer per kalenderjaar toegekend krijgen.

Je kunt een nieuwe aanvraag indienen, zodra jouw eerdere aanvraag is afgewezen. Als jouw aanvraag wegens uitputting van het budget niet in behandeling kan worden genomen, kun je bij het volgende aanvraagtijdvak weer een aanvraag indienen. Let op: dit gebeurt dus niet automatisch.

Kan ik het STAP-budget aanvragen voor een opleiding die niet in het STAP-scholingsregister is opgenomen?

Nee, je kunt alleen een aanvraag indienen voor de scholingsactiviteiten die in het STAP-scholingsregister zijn opgenomen.

Kan ik het STAP-budget krijgen als een ander ook meebetaalt aan de scholingsactiviteit?

ls je opleiding, training of cursus duurder is dan €1.000, dan is het restbedrag in principe voor eigen rekening. Wil je werkgever (of een andere partij) een bijdrage leveren aan deze kosten? Dat kan! Je moet dit wel zelf regelen. Stem bijvoorbeeld af met de opleider dat ze de factuur opsplitsen.

Kan ik het STAP-budget combineren met andere financieringen?

Heb je recht op een andere vorm van subsidie, bijvoorbeeld een lerarenbeurs of een studievoorschotvoucher? Dan kun je STAP-budget aanvragen indien de kosten van de scholing hoger zijn dan de subsidie die je al vanuit een andere subsidieregeling krijgt.

Ook als je een uitkering van UWV (WAO/WIA, WAJONG, WW etc.)ontvangt, kom je in aanmerking voor het STAP-budget.

Kan ik het STAP-budget ook inzetten voor een meerjarige opleiding?

Op dit moment kun je alleen per kalenderjaar het STAP-budget aanvragen. Als je meerdere jaren van je opleiding STAP-budget wil ontvangen, dan moet je elk jaar opnieuw een aanvraag doen. UWV kan niet garanderen dat je ieder jaar STAP-budget ontvangt.

Wat als de kosten van de STAP-opleiding lager zijn dan 1.000 euro?

Ook als de opleiding, training of cursus minder kost dan €1.000 kun je hiervoor (indien deze is opgenomen in het STAP-scholingsregister) gebruikmaken van het STAP-budget. Je kunt deze opleiding, training of cursus dan geheel kosteloos volgen. Je kunt de rest van de €1.000 niet inzetten voor een andere opleiding, training of cursus.

Let op: al prijzen op onze website zijn exclusief BTW. Er komt nog 21% BTW bovenop de getoonde prijzen.

Kan ik het STAP-budget combineren met andere (kortings)acties?

Het is niet mogelijk om het STAP-budget te combineren met andere acties. Alle tijdelijke acties komen te vervallen, denk hierbij aan introductie en last-minute kortingen. Ook kom je niet in aanmerking voor acties met gratis producten.

Als ik STAP-subsidie toegekend heb gekregen, kan ik de aangevraagde scholing dan nog annuleren of verplaatsen?

Annuleren
Heb je STAP-budget ontvangen, maar wil je de training toch niet meer volgen? Zorg dan dat je tijdig annuleert (kijk hiervoor in de algemene voorwaarden van de opleider). De opleider betaalt dan het voorschot terug aan UWV. Je kunt daarna altijd opnieuw een STAP-aanvraag indienen.

Verplaatsen
Komt de datum van de training toch niet goed uit? Dan kunnen we in overleg je training verplaatsen. Hiervoor brengen we per verplaatsing €125,- ex btw in rekening.

Wat gebeurt er als ik de opleiding, training of cursus niet kan volgen of niet kan afronden?

Lukt het niet om aan je opleiding, training of cursus te starten of af te ronden, dan vervalt je recht op subsidie. Geef dit zo snel mogelijk door aan UWV, zodat het STAP-budget teruggevorderd kan worden bij de opleider. Geef je het niet door en ligt de reden voor het niet volgen of afronden van de opleiding, training of cursus bij jezelf, dan kun je voor een periode van maximaal 2 jaar worden uitgesloten van het aanvragen van STAP-budget.

De opleiding, training of cursus is afgerond als je:

 • een diploma of certificaat hebt ontvangen

Update STAP-budget

Omdat het STAP-budget vanaf 2024 wordt beëindigd, wordt onderzocht of er andere manieren zijn om het leren en ontwikkelen te blijven stimuleren.
Het is nog onduidelijk of en welke gevolgen dit heeft voor de geplande aanvraagperiodes van 2023.

Aankomende trainingen

Programma's
Filter 101 resultaten
Trainingen
Locatie
Taal
Aanwezigheid
5 jun.

Implementing SAFe (SPC) - Classroom

€ 3.295
Start gegarandeerd! Klassikale training - dagelijks 08:30 - 17:30 CEST
Scaled Agile
Dutch
Van Der Valk Amsterdam Zuidas
Start gegarandeerd! Klassikale training - dagelijks 08:30 - 17:30 CEST
€ 3.295
Dutch
Van Der Valk Amsterdam Zuidas
Show more
7 jun.

Professional Scrum Product Owner I (PSPO I) - Classroom

€ 1.695
Start gegarandeerd! Klassikale training - dagelijks 09:00 - 17:00 CEST
Scrum.org
Dutch
Amsterdam
Start gegarandeerd! Klassikale training - dagelijks 09:00 - 17:00 CEST
€ 1.695
Dutch
Amsterdam
Show more
7 jun.

SAFe Scrum Master (SSM) - Virtual

€ 1.495
Guaranteed to run! Virtual training - each day 09:00 - 17:00 CEST
Scaled Agile
English
Virtual Course EU
Guaranteed to run! Virtual training - each day 09:00 - 17:00 CEST
€ 1.495
English
Virtual Course EU
Show more
12 jun.

Implementing SAFe (SPC) - Classroom

€ 3.295
Guaranteed to run! Classroom training - each day 08:30 - 17:30 CEST
Scaled Agile
English
Mercure Hotel Brussels Centre Midi
Guaranteed to run! Classroom training - each day 08:30 - 17:30 CEST
€ 3.295
English
Mercure Hotel Brussels Centre Midi
Show more
14 jun.

Leading SAFe (SA) - Classroom

€ 1.695
Guaranteed to run! Classroom training - each day 08:30 - 17:30 CEST
Scaled Agile
English
Amsterdam
Guaranteed to run! Classroom training - each day 08:30 - 17:30 CEST
€ 1.695
English
Amsterdam
Show more
14 jun.

Product Owner/Product Manager (POPM) - Virtual

€ 1.495
Guaranteed to Run! Virtual training - each day 09:00 - 17:00 CEST
Scaled Agile
English
Virtual Course EU
Guaranteed to Run! Virtual training - each day 09:00 - 17:00 CEST
€ 1.495
English
Virtual Course EU
Show more
19 jun.

SAFe Release Train Engineer (RTE) - Classroom

€ 2.995
Classroom training - each day 8:30 - 17:00 CEST
Scaled Agile
English
Amsterdam
Classroom training - each day 8:30 - 17:00 CEST
€ 2.995
English
Amsterdam
Show more
19 jun.

SAFe Release Train Engineer (RTE) - Virtual

€ 2.695
Guaranteed to run! Online training - each day from 08:30 - 17:30 CEST
Scaled Agile
English
Virtual Course Germany
Guaranteed to run! Online training - each day from 08:30 - 17:30 CEST
€ 2.695
English
Virtual Course Germany
Show more
19 jun.

SAFe for Architects (ARCH) - Virtual

€ 2.695
Guaranteed to run! Virtual training - each day 9:00 - 17:00 CEST
Scaled Agile
English
Virtual Course EU
Guaranteed to run! Virtual training - each day 9:00 - 17:00 CEST
€ 2.695
English
Virtual Course EU
Show more
20 jun.

IC Agile Team Facilitation (ICP-ATF) - Classroom

€ 1.795
Guaranteed to run! Classroom training - each day 09:00 - 17:00 CEST
ICAgile
English
Amsterdam
Guaranteed to run! Classroom training - each day 09:00 - 17:00 CEST
€ 1.795
English
Amsterdam
Show more
Toon volgende 10
van 101 resultaten.

Het NRTO-keurmerk: erkenning voor kwaliteit en professionaliteit

Gladwell Academy bezit het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat Gladwell Academy voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders.